Connect with us

Cum evităm vergeturile de după sarcină. Uite care sunt secretele mele

ADELINA

Cum evităm vergeturile de după sarcină. Uite care sunt secretele mele

Bună, dragile mele! Am primit mesajele voastre despre cum să procedați atunci când pielea se întinde pe parcursul celor 9 luni de sarcină și, m-am gândit că un articol despre cum am procedat eu, v-ar ajuta mai mult decât dacă v-aș răspunde fiecăreia, individual.

Știm cu toții că pielea este capabilă de multe transformări, însă trebuie ajutată și de noi, astfel încât să nu capete un aspect neplăcut și, să evităm apariția acelor firișoare roșii, care ulterior devin albe și inestetice, numite vergeturi, de care nu mai scăpăm niciodată, din momentul în care își fac simțită prezența. Cel mult, le putem diminua.

Atenția pentru corpul nostru înseamnă respect de sine și doza de sănătate pe care ne-o putem asigura în mod propriu.

Cât am fost însărcinată, am fost foarte “silitoare” din acest punct de vedere. Zilnic aveam un ritual de îngrijire de la care nu m-am abătut nici măcar o zi. Dimineața și seara foloseam ulei de corp pentru femei însărcinate. Le-am schimbat odată la 3 luni, să nu îmi învăț pielea cu un singur tip de ulei și să nu mai reacționeze la el. În primele și în ultimele luni l-am folosit pe cel de la BioOil, iar în lunile de mijloc, Mustela. Cu ambele m-am “înțeles” foarte bine, drept pentru care încă le folosesc și după ce am născut.

Zonele predispuse apariției vergeturilor sunt: fesele, sânii, burta, coapsele. Drept pentru care, dacă insistați cu acest ritual timp de cele nouă luni, în proporție de 70% nu veți avea vergeturi. Nu am spus ?, pentru că de multe ori ține și de cum sunteți construite.

O altă varianta la îndemână o reprezintă masajele corporale. Personal, am mers de 2 sau 3 ori pe săptămână la masaj. Pe lângă funcția de relaxare, vă asigură și o formă excelentă de hidratare, dau elasticitate pielii și astfel pregătiți pielea ușor-ușor pentru ce urmează. Chiar dacă există femei care nu dau prea multă importanță acestui aspect, sunt de părere că o piele sănătoasă trebuie îngrijită cu multă atenție.

Vă mai pot recoamanda crema pentru elasticitatea pielii de la firma Guinot(cu ambalaj roșu). Puteți face un cocktail de creme și uleiuri, care vor deveni un răsfăț bine-meritat pentru pielea voastră supusă schimbării. Acest tratament vă va ajuta și în procesul de retragere a țesutului, după ce veți duce “misiunea” la bun sfârșit. Dacă nu tolerați produsele de mai sus, vă recomand să apelați la cele naturiste.

Uleiul de cocos și de migdale sunt minunate pentru graviduțe. Pe lângă toate aceste produse de îngrijire, burtiera să vă fie nelipsită din dotare, mai ales pe parcursul nopții. Este confortabilă și vă ajută să vă odihniți minunat, susținând greutatea burticii. Prin această susținere, pielea nu va mai fi nevoită să se forțeze la cote maxime, ci va beneficia de câteva momente de relaxare.

Sper ca aceste sfaturi să vă fie de folos și să nu vă “întâlniți” cu semne ale țesutului crăpat.

Vă îmbrățișez cu drag!

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus