Connect with us

Care sunt principalele motive pentru care bărbații își înșală iubitele

LIFESTYLE

Care sunt principalele motive pentru care bărbații își înșală iubitele

Infidelitatea e ceva care se întâmplă destul de frecvent în zilele noastre. Conform specialiștilor, bărbații sunt mult mai predispuși să o facă, decât femeile.

Desigur, ei înșală pentru o multitudine de motive, pentru că relațiile – și oamenii – sunt complexe.
Cu toate acestea, în general, problemele care duc la înșelăciune se încadrează într-una din cele două categorii: există fie o problemă cu relația, fie o problemă cu individul.

Înșelatul este un simptom general al problemelor relaționale, dar uneori infidelitatea indică o problemă a unui individ “, spune Laurie Watson, terapeut.
Dacă încerci în prezent să renunți la o relație în care ai fost înșelată, s-ar putea să te întrebi de ce partenerul tău a înșelat în primul rând – nu că ceva ar scuza comportamentul său. Dar, uneori e bine să cunoști cauzele. Iată doar câteva cauze potențiale:

1. Pentru adrenalină și pasiune

Doar pentru că e vorba de ceva interzis, bărbații au tendința de a vrea și mai mult să o facă. Terapeuții în relații sexuale confirmă “Pentru că se simte greșit, se simte bine “.

2. … Sau poate trece printr-o “a doua adolescență”

Simți că partenerul tău te face mereu sa fii ca … mama lui? Ascunde mesaje de tine și încearcă să găsească modalități să rămână în oraș târziu? Se pare că partenerul tău își trăiește a doua adolescență și simte nevoie să se răzvrătească.
Acești adolescenți renăscuți caută separarea și individualizarea, dar doresc pe cineva acasă să îi facă să se simtă în siguranță.

3. Poate fi narcisist

Dacă cineva e infidel, poate avea o problemă cu empatia. Conform specialiștilor, oricine înșală are o parte de narcisism în personalitatea sa, acest lucru fiind valabil atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Nu se gândesc la impactul propriului lor comportament asupra celorlalți oameni pe care îi iubesc – fie că e vorba de partener, copii, fie persoana cu care s-au implicat.

4. Există probleme de comunicare

“De obicei, dacă cineva este infidel, este pentru că nevoile sale nu îi sunt întâlnite într-o căsătorie sau într-o relație”, spune dr. Megan Fleming, terapeut de cuplu.

Dr. Paulette Sherman, psiholog, autor al Dating from the Inside Out și director al Școlii My Dating & Relationship, este de acord: “Dacă cineva simte că partenerului său nu-i pasă de nevoile sale emoționale sau de ceea ce se întâmplă cu ei zilnic, ei ar putea încerca să găsească pe cineva care pare mai interesat și mai entuziasmat de ei “.

Acestea fiind spuse, nu trebuie să îi citești mintea și să intuiești mereu ce își dorește partenerul tău , ci să fii comunicativă și să îl ajuți să își exprime nevoile și dorințele.

5. Este nesigur

Mulți bărbați pot începe să se simtă bătrâni și să se îngrijoreze că viața și aventura sunt de mult uitate și lăsate în spatele lor, și astfel își doresc o femeie care îi va face să se simtă din nou tineri.

6. Poate că nu e făcut pentru monogamie

Unii oameni chiar simt că nu pot fi în relații monogame. Și oricâte ai face în încercarea de a-l ține lângă tine, este în zadar. Viața de cuplu nu e pentru el.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus