Connect with us

Cum sa pui capat unei relatii, cat mai usor posibil

LIFESTYLE

Cum sa pui capat unei relatii, cat mai usor posibil

Despartirile nu sunt usoare, indiferent de problemele care existau in cadrul cuplului. Dragostea care leaga doua persoane, amintirile, obisnuinta, toate acestea fac ruptura sa fie destul de traumatica.

Exista niste lucruri pe care le poti face, pentru a lua aceasta decizie mai usor, si pentru a fi cat mai putin dureroasa:

# Fii independenta din punct de vedere financiar. Faptul ca iti vei schimba viata, este o provocare suficient de mare, nu ai nevoie si de nesiguranta financiara. Oricat de altruist ar fi iubitul tau, nu accepta ca tu sa nu muncesti si sa nu ai propriul viitor.

# Mergi la psiholog. Trebuie sa te asiguri ca aceasta decizie este una rationala, si nu o refulare a unor probleme emotionale nerezolvate. Dupa ce clarifici cu psihologul ceea ce simti, poti sa iei o decizie in ceea ce priveste viata de cuplu.

# Nu face reprosuri. Evita sa ii spui partenerului: “tu nu imi dai atentie”, “nu ma ajuti deloc”, “nu stii sa comunici cu mine”, ci concentreaza-te pe ceea ce simti, fara a pretinde ca detii adevarul absolut :”nu mai sunt indragostita de tine”, “nu mai gasesc motivatia in aceasta relatie”, “ma simt singura” etc.

# Asigura-ti locuinta. Este urat sa-ti obligi partenerul sa se mute, mai ales cand tu esti cea care a luat decizia despartirii. Chiar daca este ceva temporar, cauta-ti un loc unde sa stai, inainte de a-ti anunta partenerul ca vrei sa va despartiti. Astfel, eviti situatiile neplacute, in care el trebuie sa stea cu tine in casa, ca doi straini.

# Ignora insultele. Suferinta scoate tot ce e mai rau din oameni. Ignora cuvintele dureroase pe care este posibil sa ti le spuna, si toate acuzatiile. Partenerul tau se simte ranit, tradat si fara speranta, iar discutia din jurul despartirii nu reflecta intreaga voastra relatie. Incearca sa nu iei acele cuvinte personal.

# Nu ramaneti prieteni. Foarte rare sunt cazurile in care acest lucru este posibil, dupa o despartire. Daca dupa socul aflarii vestii, brusc este extrem de amabil si prietenos cu tine, ori isi doreste sa va impacati, ori sa regreti ca v-ati despartit. Nicio varianta nu te avantajeaza. O data ce ai hotarat sa rupi relatia, nu te intoarce, decat daca dupa o perioada de separare, in care fiecare si-a vazut de propria viata, stabiliti ca va doriti sa ramaneti impreuna. Impacarea, imediat dupa despartire, nu este decat o dovada de vulnerabilitate.

# Permite-ti sa suferi. Chiar daca tu ai luat decizia, nu inseamna ca nu poti sa suferi. In unele cazuri, partenerul care a luat aceasta decizie, isi revine si mai greu si incepe o alta relatie, mult mai tarziu decat celalalt. Accepta ca poti avea sentimentul de singuratate si tristete, uneori chiar de dor.

sursa foto: MarieClaire

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus